onsdag den 20. september 2017

Ubevist transfer, uanede muligheder

Tranfer i undervisningen
Jeg ser i min undervisning at ubevist transfer, fra andre situationer bliver anvendt ubevist af eleverne, men vis de bliver opfordret til at tænke over det inden at de bliver sat til en opgave, så kan de ikke drage sammenligner, eller komme på noget der ligner det der skal til for af benytte en given transfer, til løsning af konkrete kontekster fra nærtransfer. Fjern transfer er et nyttigt værktøj, til undersøgelse af i hvilken retning man skal ifh den givne situation, og at målet og meningen med opgaven er motiverende for egen læring, situationsbestemt.
Jeg forsøger tit at drage sammenligner med dagligdagen, for derigennem at tvinge en transfer frem i eleverne, en nær eller fjerntransfer, bevist, kan i nogle tilfælde være ubevist og dermed er der skabe direkte transfer hvilket er jo det vi vil opnå med en bred erhvervskompetence, bredere forforståelse med flere praksisfællesskaber. Åbenbarring af grundlæggende viden der bliver transformeret til egen praksis.
Det er jo ikke så svært endda

tirsdag den 19. september 2017

https://drive.google.com/file/d/0B79vuA03cgajRGFsX1pvTTVoRms/view?ts=59bbc14a

Vi har lavet en lille intro video sekvens, med oplæg til brug af specialværktøj, interiørmob.
Henriette stod for oplægget omkring brugen af mobben, Lene demonstrerede efterfølgende værktøjet.
Man skal tilrettelægge sig video, hvad vil man sige, hvem er modtageren, hvad skal der læres, hvorfor skal det læres.

Landkort for forståelse af e-læringsbegrebet.

Jeg føler at man skal integrere it-platforme, som er valgt af andre, købt af andre uden helt at vide hvilken teknologi der KAN benyttes i undervisningen og om den giver mening, for undervisningeren og eleverne.
Min skole har indkøbt it's learning, og har givet næsten alle undervisning i brugen af mediet, dog mangler der flere værktøjer, til bl.a feedback og karakter givning.
Det er selvfølgelig smart at man kan lægge undervisninges materiale ud, så eleverne selv kan styre hvornår de har tid til at løse opgaverne, dog kan der indlægges afleveringsfrister, og man kan åbne for tilgangen til de forskellige opgavesæt, intro videoer.
It for its skyld

fredag den 15. september 2017

Digitale udforderinger


                  

Jeg oplever tit at eleverne har fået udleveret en IT-rygsæk, men har ikke fået undervisning i brugen af værktøjet, værktøjet er ikke up dateret, eller har de rette specifikationer som er nødvendige til at bruge de forskellige programer, som bliver brugt i undervisningen 

torsdag den 14. september 2017

Differentiering i undervisningen

Undervisningsdifferentiering er et vigtigt værktøj, som skal/bør intænkes i enhver læringssituation. Alle har forskellige måder at modtag information på, og vigtigst af alt har forskellige måder at afkode eller fortolke overlevering af enhver art, der er ingen der modtager viden på samme måde og konkludere det samme, selvom de får den samme information.
Et lille Eks når flere mennesker ser den samme fodboldskamp, så kan der være flere forskellige udlægninger af hvem der var bedst, var dommeren god, hvem havde bolden mest, osv synspunkter der taler for at vi oplever og tolker vidt forskelligt.
Derfor kan der være stor værdi i at kunne gengive den samme viden, på flere forskellige måder, med en anden vinkel, et andet medie, med musisk motorik, eller andre metoder der kan ramme bredt og individuelt, så alle forhåbentligt har fået den samme forståelse af emnet/stoffet, for så at kunne danne det rigtige billed af forståelsen, konteksten.
Kan differentiering løse læringsproblematikken, kan differentiering åbne op for motivationen til at lære på egen forståelses plan, kan en målrettet differentiering implementeres på alle uddannelser? 

onsdag den 13. september 2017

Læringsteorier som jeg vil benytte i min modul opgave.

Beau sociale teori

Illeris' lælringstrekant

Bloom's taksanomi

John Hatties feedback model

Når vi skal tale om læring og dens indvirkning på de forskellige elevers sociale kontekst. Den sociale livsbetingelse kan være en stor udfordring

tirsdag den 12. september 2017

Oplæg til vejledning d. 13/9 peder

Hej Hanne
Jeg har desværre haft en del netproblemer, på adressen, men prøver at få dem løst...Ævvv

Mit oplæg til vejledning vedrørende modul afleveringen i digitale teknologier 4,modul

Jeg oplever en stor udfordring med at implementere IT, som et værktøj på struktøruddannelsen. Det bør være på lige fod med elevernes håndværktøj, men det falder ikke i hak med virkeligheden, og mange elever forstår ikke meningen med at skulle f.eks tegne i A-cad eller skulle lave en arbejdsbeskrivelse også skulle dele materialet med alle andre.

Vi har fået "intro til It's learning og skal med tiden benytte denne platform til at tilgå undervisningen. Jeg vil gerne benytte mig mere af google's tjenester, office 365,  og A-cad365, og inddrage blogger som et virkemiddel til at kunne dele viden med andre og kommunikere om alt fra nedgroede negle til betonkonstruktioner. Bloggen skal/kan endvidere bruges til elevernes egen logbog eller portefolje.
Hvordan man kan benytte feed up, back og forward som motivator og selvregulerende læring, på en it-web 2.0 platform

Min problemstilling er noget i retning med "struktur i brugen af it som værktøj"
Hvilke it værktøjer kan med fordel bruges i min undervisning.
Hvad giver mening ift. den pågældende uddannelse, der er stor forskel på hvad uddannelsesmålet er. Er man håndværker, kan it godt være tungt og ikke så relevant ift. at mestre håndværket i sig selv. Det er meget få struktører der arbejder på kontoret, med it programmer eller andre administrative opgaver, men vi skal kunne finde vores beskrivelser og tegninger, kontrolskemaer osv, næsten almen it kundskaber. .

Jeg underviser i grundfaget Teknologi på E-niveau, hvor web 2.0 ville være og er en oplagt mulighed for at integrere denne teknologi i undervisningen.
Faget omhandler de første processer i et innovativt og nyskabende forum, hvordan man udvikler nye produkter, laver portefolje, krav til produktet, til og fra valg, kundegrundlag osv. Miljøbelastningen.

Mit projekt vil vomhandle en undervisningslektion i teknologifaget, hvordan jeg vil struturer undervisningen og hvordan web 2.0 kan integreres i undervisningen og hvordan feedback kan bruges digitalt.

Kunne det være et udgangspunkt, jeg er desværre en af de digitale analfabeter, der mangler den basale it viden, og først sendt kom i gang med mediet, og under stor tvang. Jeg prøver at gennemskue hvilke medier der kan være tilgavn for den undervisning jeg står for, og hvordan jeg kan dele erfaringer og uv-materiale med andre kollegaer, eller fagfolk der kan inspirere eleverne til læring af faget.

Vh Peder J   

fredag den 8. september 2017

Didaktikkens 10 bud

    1. mål for undervisningen (hvad skal der uv, i og hvilket formål)
    2.Elevforudsætninger

    3. Rammerne som skaber basis for udfoldelse

    4. Kompetancemål og evt. målpinde for faget

    5.Strukturering af tiden og opdeling af undervisningen i små tidslommer(pædagogisk planlægning af uv)

    6. Hvilket indhold og hvilket samspil skal der være i undervisningen

    7. Evaluering og vurdering af undervisningen og elevernes læring

    8. Induktiv eller deduktiv undervisning

    9. Efterrationalisering af egen undervisning(Feedback fra eleverne og eller en kollega's konstruktive kritik, hvad kunne blive bedre, hvad bør ændres, hvorfor, hvornår og hvordan?

    !0. Refleksion af undervisningen og hvilken situation, man har at undervise på, vælger man sin metode og planlægning, så rammefaktoren har meget at skulle have sagt i erhvervsskole regi, der kan være mange udfordringer at tage hensyn til når man skal starte undervisning, kender man sit elevgrundlag, hvilket kan betyde meget for hvordan man skal strukturer undervisningen, så alle bliver udfordret på deres niveau, for ikke at tabe elevernes motivation for læringen

    Her er nogle foreløbige bud på refleksion af de vigtigste bud på god planlægning af egen uv-didaktik.

Feedback

Jeg vil tro at vi alle bruger feedback, i vores undervisning, men som der bliver gjort opmærksomt på i denne blog, om John Hattie og den måde han beskriver hvorpå vi skal benytte og anvende feedback ifh. til eleverne og individuelt, men også den indsigt det kan være at høre andres mening om enes egen undervisning.
Jeg forsøger altid at lave motiverende feedback på mine elever, men tro da godt at min feedback kan blive meget bedre, og mere præcis i sin udlægning,
Jeg tror at god feed- up, back og forward kan være et godt værktøj, til elever der mangler selvtillid og struktur i deres hverdag, kan hjælpe på deres processer i læringsøjemed, og kunne skabe en tranfer til andre dele af deres personlige udvikling og privatlivsfær.
At give den rigtige melding i situationen, forstå progressionen i processen hos eleven og give melding på selve processen og hvilket mål der er med udviklingen af opgaven, evt diskutere små afklarende spørgsmål som får eleven til at reflektere over egen praksis og hvilken metode der passer bedst til den givende situation eller opgave type.
PAS PÅ PERSONLIG FEEDBACK, der skal tænkes og skelnes mellem læringsfeedback og personlig kritik.(NO go)

Struktørfaglærer

Mit billede
Håndværker med pædagogisk udd.

Blog-arkiv

4.Blog Eksamen

Eksamen i digitale teknologier, på metropol,04/10-2017 Spørgsmål Have viden om hvad digitale teknologier betyder for didaktik og lærin...